Waterscouts (11-15 jaar)

Opkomst: 

In de winter: zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (Oostburg)

In de zomer: zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur (de Braakman)

Waarom zijn de opkomsttijden afhankelijk van het seizoen en op verschillende plaatsen? Dat is misschien wel het eerste wat je dacht toen je las over de waterscouts, ook wel zeeverkenners. Dit is omdat we naast de gewone scoutingactiviteiten eigen boten hebben waarmee we zeilen en roeien in de zomer. Daarnaast is er ook tijd om te zwemmen en spellen te spelen als een waterspeurtocht of een zeilrace. Het winterseizoen bestaat vooral uit het onderhouden van de boten maar ook dan doen we echte scoutingactiviteiten als kampvuur, een tocht lopen of een spel in het bos.

Naast de wekelijkse opkomsten hebben wij een aantal kampjes in het jaar. Zo gaan we naar het Zeeuwse Water Kamp (ZeWaKa), waar alle waterscoutinggroepen van de provincie Zeeland naartoe komen. De absolute knaller van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. Een geweldige week vol met roeien, zeilen, hiken, zwemmen, tochten en natuurlijk heel veel lol.

Wil je ook leren zeilen? Of ben je al een ervaren zeiler en wil je vaker het water op? Kom eens langs op zaterdag! Wil je er zeker van zijn dat we er zijn? Stuur dan even een mailtje. We laten je dan weten waar we zijn, zodat je snel langs kunt komen.