Shanti-Welpen (6,5-11 jaar)

Voor wie: Meisjes

Leeftijd: 6,5 t/m 11 jaar

Opkomst: Zaterdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur

Waar: De Reutemeteute, Baljuwveltersweg 1b, Oostburg

De Shanti-Welpen zijn bedoeld voor meisjes van 6,5 tot en met 11 jaar. Elke zaterdag hebben wij opkomst van 10.00uur tot 12.00uur.

Onze opkomst begint met het zingen van het Shanti-jungle lied en het delen van de wet en de belofte. Daarna beginnen we met het programma.

Tijdens de opkomst doen we allemaal verschillende dingen in de jungle, zoals speurtochten, spellen, maar ook knutselen. Ook zijn we veel bezig met de natuur en werken we aan scoutingtechnieken; denk aan vuur stoken, knopen leggen en kaart- en kompaslezen. Dit doen we allemaal aan de hand van het jungleverhaal. Ons leidingteam bestaat uit jungledieren waarmee de Shanti-Welpen elke week een avontuur beleven.

Door het jaar heen doen de Shanti-Welpen natuurlijk nog veel meer.
Samen met de Mowgli-Welpen (jongensgroep van 6,5 t/m 11 jaar) doen we mee met weekenden en dagen waar alle Welpengroepen uit heel Zeeuws-Vlaanderen naartoe komen. Hier doen we allemaal leuke activiteiten die mogelijk zijn met deze grotere groep kinderen. Daarnaast is het ook super leuk en gezellig om nieuwe vriendjes te maken en samen te werken in zo’n grote groep.
In de zomer gaan de Shanti-Welpen, samen met de Mowgli-Welpen, 5 of 6 dagen op kamp. Ieder jaar naar een andere locatie. We slapen dan in een gebouw en doen de hele week spellen rond een leuk thema. 
In de winter hebben we ook nog een weekendkamp, waarbij we een heleboel leuke activiteiten doen rond een bepaald thema. Dit kamp duurt meestal twee nachtjes en we blijven dan slapen in ons eigen gebouw.


Als je ook lid wilt worden mag je eerst 4 keer gratis en vrijblijvend komen kijken bij ons. Pas daarna hoef je te beslissen of je het leuk vind om een Shanti-Welp te worden.
Wanneer je eens wilt komen kijken bij de Shanti-Welpen, kun je e-mailen naar
shanti-welpen@scoutingoostburg.nl of gewoon naar een opkomst komen in ons scoutinggebouw de Reutemeteut op de Baljuwveltersweg (tegenover het Zwin College).

Groetjes van de Shanti Welpen leiding