Landscouts (11-15 jaar)

Voor wie: Jongens en meisjes

Leeftijd: 11 t/m 15 jaar

Opkomst: Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur

Waar: De Reutemeteute, Baljuwveltersweg 1b, Oostburg

De landscouts zijn een gemixte speltak binnen scouting bestaande uit jongens en meisjes tussen 11 en 15 jaar. Ze worden ook wel landverkenners genoemd.

Landscouts houden zich bezig met activiteiten op het land. Pionieren (houten constructies bouwen zoals een toren, een kabelbaan of een keuken om je eten klaar te maken), oriƫntatietechnieken (kaart en kompas), vuur maken, primitief koken, survival overnachtingen, vlotvaren en verschillende kampeertechnieken vormen de basis voor elke scout.

Deze technieken gebruiken we in de praktijk tijdens onze verschillende kampen met eigen groep of samen met andere groepen uit Zeeuws-Vlaanderen. Elk jaar doen we mee met de regionale scoutingwedstrijden in het Hellegat nabij Terneuzen, hier strijden we tegen andere groepen scouts uit de regio. De winnaars van dit lokale weekend vertegenwoordigen regio Zeeland tijdens de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn (provincie Utrecht). Daar strijden de beste scouts van Nederland om het wisselschild.

We zijn tijdens onze opkomsten natuurlijk niet alleen bezig met scoutingtechnieken. We doen ook een hoop leuke spellen en uitdagende activiteiten. Dit varieert van levend stratego, grote handelsspellen, ruilspellen, zwemmen, koken en noem maar op!

Natuurlijk wordt elk jaar afgesloten met een spetterend zomerkamp. Veel doen en lekker relaxen in het zonnetje, af en toe zwemmen, een leuke stad bezoeken, nachtelijke tochten, een dropping, kampvuur en gezelligheid, veel te weinig slaap, nieuwe vrienden en vriendinnen ontmoeten. Het recept voor een leuk en gezellig zomerkamp!

Wil je meer weten? Kom gewoon een paar keer langs en je zult vanzelf ervaren wat de landscouts zijn!