Over ons

Een van de leukste vrijetijdsbestedingen is natuurlijk scouting. En dat wordt nog leuker bij Scouting Oostburg. Scouting Oostburg is dé Scoutinggroep in West-Zeeuws-Vlaanderen. Elk weekend staan onze vrijwilligers klaar voor alle kinderen die bij ons het Scoutingspel willen spelen. Onze groep is de laatste jaren flink gegroeid. Niet alleen jonge leden zijn welkom, maar zeker ook ‘minder jonge’ leden kunnen bij Scouting Oostburg terecht voor gezelligheid en plezier. Ook elke week nieuwe avonturen beleven? Kom eens langs!

Voor iedereen wat te doen

Samen maken onze leden verschillende avonturen mee; van op kamp gaan tot speurtochten en van kokkerellen op kampvuur tot een groot buitenspel spelen. Er is dus echt voor iedereen iets leuks te doen. Centraal in deze activiteiten staan thema’s als samenwerken, respect, zelfredzaamheid en ontplooiing. Het hoogtepunt voor elke speltak is toch echt wel het zomerkamp; iets wat je eigenlijk niet kan missen.

Vrijwilligers

Alles wat wij doen, doen we samen. Elke week verzorgt de speltakleiding de wekelijkse programma´s en de jaarlijkse kampen. Er zijn ook wat minder zichtbare vrijwilligers die elk op hun eigen manier een steentje bijdragen aan het verzorgen van de ongevegetelijke Scoutingervaring. Denk hierbij aan de vrijwilligers in het stichtings- of groepsbestuur, het SOP-team, de flexpool of andere actieve ouders. Ben je nieuwsgierig hoe jij je steentje bij kunt dragen? Kijk snel bij onze vacatures. Want samen maken wij Scouting Oostburg.

Internationaal, nationaal en regionaal

Scouting is groter dan enkel Scouting Oostburg. Wereldwijd is scouting de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met meer dan 50 miljoen leden in ongeveer 223 landen. Onze Scoutinggroep is aangesloten bij de overkoepelende, landelijke organisatie Scouting Nederland. Daarnaast is onze groep aangesloten bij de regionale organsatie Scouting Regio Zeeland.